Enginar sirkesi yapımını denemek isteyen biri olarak, Feridun Kunak'ın tarifinin detaylarını incelediğimde, malzemelerin ne kadar basit olduğunu fark ettim. Taze enginar, elma sirkesi ve tuz gibi malzemelerle kolayca yapılabileceği beni oldukça heyecanlandırdı. Fermentasyon sürecinin 2-4 hafta sürdüğünü öğrenmek, sabırlı olmam gerektiğini hatırlattı. Özellikle bu sirkede yer alan sağlık faydaları dikkatimi çekti; karaciğer sağlığına destek olması ve sindirim sistemine katkıda bulunması, benim için önemli bir motivasyon kaynağı. Enginar sirkesinin salatalarda ve soslarda kullanımı da oldukça pratik görünüyor. Sizce bu sirkeleri yaparken en çok hangi aşama zorlayıcı olabilir?
Enginar sirkesi yapımını denemek isteyen biri olarak, Feridun Kunak'ın tarifinin detaylarını incelediğimde, malzemelerin ne kadar basit olduğunu fark ettim. Taze enginar, elma sirkesi ve tuz gibi malzemelerle kolayca yapılabileceği beni oldukça heyecanlandırdı. Fermentasyon sürecinin 2-4 hafta sürdüğünü öğrenmek, sabırlı olmam gerektiğini hatırlattı. Özellikle bu sirkede yer alan sağlık faydaları dikkatimi çekti; karaciğer sağlığına destek olması ve sindirim sistemine katkıda bulunması, benim için önemli bir motivasyon kaynağı. Enginar sirkesinin salatalarda ve soslarda kullanımı da oldukça pratik görünüyor. Sizce bu sirkeleri yaparken en çok hangi aşama zorlayıcı olabilir?
Cevap yaz