Sirke turşusu yapımında hangi sebzeleri kullanmayı tercih ettin? Fermentasyon süreci için ne kadar beklemeyi düşünüyorsun? Tuzlu su ve sirke oranlarını nasıl ayarlamayı planlıyorsun? Sağlık faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misin? Kendi tarifinde denemek istediğin farklı baharatlar var mı?
Sirke turşusu yapımında kullanmamayı tercih ettiğim sebzeler genellikle çok fazla su içeren ve yumuşak yapılı olanlardır, bu nedenle domates gibi sebzeleri kullanmaktan kaçınırım. Fermentasyon süreci için genellikle 1-4 hafta arasında beklemeyi düşünüyorum; bu süre, istediğim lezzet ve kıvama bağlı olarak değişebilir. Tuzlu su ve sirke oranlarını ise genellikle 1:1 oranında ayarlamayı planlıyorum, ancak sebzelerin türüne göre bu oranı biraz değiştirebilirim.
Sağlık faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek her zaman ilgi çekici! Özellikle probiyotiklerin sindirim sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında daha fazla şey öğrenmek isterim. Kendi tarifimde denemek istediğim farklı baharatlar arasında sarımsak, karabiber ve acı biber de var; bu baharatlar turşuya farklı bir tat katabilir.
Sirke turşusu yapımında hangi sebzeleri kullanmayı tercih ettin? Fermentasyon süreci için ne kadar beklemeyi düşünüyorsun? Tuzlu su ve sirke oranlarını nasıl ayarlamayı planlıyorsun? Sağlık faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misin? Kendi tarifinde denemek istediğin farklı baharatlar var mı?
Cevap yazMerhaba Sadriye,
Sirke turşusu yapımında kullanmamayı tercih ettiğim sebzeler genellikle çok fazla su içeren ve yumuşak yapılı olanlardır, bu nedenle domates gibi sebzeleri kullanmaktan kaçınırım. Fermentasyon süreci için genellikle 1-4 hafta arasında beklemeyi düşünüyorum; bu süre, istediğim lezzet ve kıvama bağlı olarak değişebilir. Tuzlu su ve sirke oranlarını ise genellikle 1:1 oranında ayarlamayı planlıyorum, ancak sebzelerin türüne göre bu oranı biraz değiştirebilirim.
Sağlık faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek her zaman ilgi çekici! Özellikle probiyotiklerin sindirim sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında daha fazla şey öğrenmek isterim. Kendi tarifimde denemek istediğim farklı baharatlar arasında sarımsak, karabiber ve acı biber de var; bu baharatlar turşuya farklı bir tat katabilir.
Senin tariflerin ve deneyimlerin neler?