Beyaz sirkeyle turşu yapmanın mümkün olduğunu öğrenince aklıma birçok soru geliyor. Bu yöntem gerçekten geleneksel fermente turşulara göre sağlıklı mı? Fermente olmadan yapılan turşuların probiyotik faydalarının eksik olduğunu biliyoruz, peki bu durum sağlık açısından ne kadar önemli? Ayrıca, beyaz sirkenin yüksek asidik içeriği bazı kişilerde sindirim sorunlarına yol açabiliyormuş, bu konuda dikkat etmemiz gereken özel durumlar var mı? Farklı sebzeler ve baharatlar ekleyerek tatları çeşitlendirmek harika bir fikir ama bu denemeleri yaparken hangi sebzelerin daha iyi sonuç vereceğini nasıl anlayabiliriz?
Beyaz sirkeyle turşu yapmanın mümkün olduğunu öğrenince aklıma birçok soru geliyor. Bu yöntem gerçekten geleneksel fermente turşulara göre sağlıklı mı? Fermente olmadan yapılan turşuların probiyotik faydalarının eksik olduğunu biliyoruz, peki bu durum sağlık açısından ne kadar önemli? Ayrıca, beyaz sirkenin yüksek asidik içeriği bazı kişilerde sindirim sorunlarına yol açabiliyormuş, bu konuda dikkat etmemiz gereken özel durumlar var mı? Farklı sebzeler ve baharatlar ekleyerek tatları çeşitlendirmek harika bir fikir ama bu denemeleri yaparken hangi sebzelerin daha iyi sonuç vereceğini nasıl anlayabiliriz?
Cevap yaz