Alıç sirkesi yapım sürecini okuduğumda, bekleme süresinin 4 ila 6 hafta arasında değiştiğini görmek beni düşündürdü. Bu kadar uzun bir süre boyunca sabırlı olmak gerçekten zor olabiliyor mu? Fermentasyon sürecinin doğru bir şekilde ilerlemesi için alıçların su içinde bekletilmesi ve zaman zaman karıştırılması gerektiği belirtiliyor. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken başka noktalar var mı? Ayrıca, ikinci fermentasyon sürecinin 2-4 hafta sürdüğünü öğrendim; bu süre zarfında sirkenin tadı nasıl değişiyor? Kendi alıç sirkemi yaparken, bu sürecin tadını çıkaracak mıyım yoksa sabırsızlıkla bekleyecek miyim?
Alıç sirkesi yapım sürecini okuduğumda, bekleme süresinin 4 ila 6 hafta arasında değiştiğini görmek beni düşündürdü. Bu kadar uzun bir süre boyunca sabırlı olmak gerçekten zor olabiliyor mu? Fermentasyon sürecinin doğru bir şekilde ilerlemesi için alıçların su içinde bekletilmesi ve zaman zaman karıştırılması gerektiği belirtiliyor. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken başka noktalar var mı? Ayrıca, ikinci fermentasyon sürecinin 2-4 hafta sürdüğünü öğrendim; bu süre zarfında sirkenin tadı nasıl değişiyor? Kendi alıç sirkemi yaparken, bu sürecin tadını çıkaracak mıyım yoksa sabırsızlıkla bekleyecek miyim?
Cevap yaz